Musikfestivalerna du inte får missa

Varje år kommer festivalsommaren med events runt omkring i Sverige. Under 2017 kommer det komma nya folkfester och gamla årliga traditioner. Att engagera en festival är inte som en konsert då en arrangör står för alla kostnader och får samtidigt alla pengarna. I vanliga fall så hyr man artister som uppträder på någon av de dagar som eventet håller på. Ofta så bor man på festivalen i antingen tält eller husvagn. Men det finns också t.ex. endagsbiljetter osv. Vissa festivaler har åldersgräns på grund av alkoholkonsumtionen. Tyvärr betyder inte det att alla visar på mognad då ofta händer misshandel och våldtäkter på festivaler.  Om man vill hitta en festival att gå på kan det vara bra att googla evenemang i Sverige.

De stora fesitvalerna

Summerburst

Summerburst är egentligen två festivaler som hålls i Stockholm och Göteborg varje sommar. Festivalen inriktar sig på housemusik men man kan hitta lite annat smått och gott också. Detta är en festival som brukar beskrivas som något för unga eftersom de flesta av de som kommer är runt 20 år gamla.

Årets största artister som släppts för Stockholm hittills är följande Axwell Ingrosso, Justin Bieber, Steve Aoki och David Guetta. För Göteborg har man inte släppt lika många men några är Zara Larsson, Angerfist och Coone.

Way out West

Way out west hålls också i Göteborg och är en riktigt stor festival. Festivalen började 2007 och brukar gästas av artister som uppträder på en av de tre scenerna. Musikstilen är lite annorlunda från då den inte har lika mycket fokus på housemusik och drar till sig en äldre publik. Det ses inte bara som en musikfestival utan man har även konst och poesi. 2017 kommer stora artister som Chance the rapper, Lana del ray och Ryan Adams.

Bråvalla

Sveriges största festival är Bråvalla som inträffar utanför Norrköping i fem dagar. Festivalen riktar sig mot ungdomar men har ändå artister för en äldre publik. Årets stora artister Martin Garrix, Linking Park och Ellie Goulding.

Sweden Rock Festival

Sweden Rock Festival är en rockfestival i som hålls utanför Sölvesborg. På festivalen spelas olika typer av musik inom rock kategorin. Denna festivalen har en något äldre publik och många kommer ditt för att vissa sin kärlek rocken. Festivalen funkar för alla och rätt många familjer åker ditt på dagarna. Årets stora artister är Aerosmith, Scorpions och In flames.

Mindre festivaler

Peace and Love

Peace and love brukade vara en stor festival men efter att man flög lite för nära solen genom att boka väldigt stora artister har man behövt skära ner på hur stora artister man har. Festivalen hålls i Borlänge och i år kommer Dada life, Icona pop och Dani M.

Gävle Metalfestival

Gävle metalfestival är en rock, hårdrock metalfestival och hålls i Gävle och nere vid vattnet. I år kommer artister som Amon Amarth, Opeth, Testament, Arch Enemy, Paradise lost och Heaven shall burn. Festivalen har en åldersgräns på 13år och en rekommenderad åldersgräns för campingen på 16 år då det festas mycket där.