Google Music musiktjänst – Är tjänsten värd pengarna?

Google musik är en streaming tjänst med som använder en webbaserad och enkelt designad plattform som följer användarens skärmstorlek. Tjänsten följer Googles tema att vara enkel att använda och se väldigt bra ut. Tjänsten introducerar först en personifiering genom att välja vilken typ av musik man är intresserad av. På första sidan finns det rekommendationer så man kan hitta ny musik i sin stil.

Spellistor

Tjänsten gör det enkelt att skapa spellistor och som använder samma typ av ”drag and drop” som Spotify som gör det enkelt skapa spellistor. Man kan också använda sig av CMD tangenten och för att flytta fler låtar från t.ex. ett album till sin spellista. Det går också att lyssna på radion som automatisk hittar en radiokanal om du väljer en artist eller låt.
Något som man skulle vilja se i framtiden skulle kunna vara spellistor som tagits fram av andra personer för att skapa en lite mer ”Community” som t.ex. Spotify. Man skulle också kunna ha mer än en topplista de populäraste albumen och låtarna som t.ex. populäraste Hiphop musiken eller en geografiskt baserad topplista.

Google play musik enkla design

Google Play Musik har en enkel design som lätt att använda och har ett av de absolut bästa grafiska gränssnitten för varianterna för mobil och dator. Tjänsten använder härliga ljusa färger som orange och vitt. Tjänsten stötas av system som Android och IOS och webbläsare.

Ingen gratis version

De flesta musiktjänsterna erbjuder idag någon form av gratis version för lyssnaren som inte vill betala ofta med reklam istället. Tjänsten saknar helt det däremot erbjuds man en gratis månad att prova på tjänsten. De erbjuder också ett hundratals låtar gratis.

Pris och kvalité

Månadspriset ligger idag på 99kr i månaden och har upp till 320 000 bit i sekunden. Tjänsten skulle kunna göra som Spotify och erbjuda familjepaket.

Google

Eftersom det är en Google tjänst så är den väldigt bra integrerad med deras andra produkter så som email servicen Gmail eller Google Chrome. Har man ett konto så behöver man bara gå in på hemsidan så blir automatisk inloggad. Det gör att det blir enklare att använda tjänsten och att man inte måste hålla koll på olika lösenord osv.
Konkurrenterna

Idag finns det andra konkurrenter i musikstreaming marknaden som t.ex. Deezer, Spotify, Tidal och Apple Musik. Det som gör Googles tjänst bra är att den är enkel medans vad den saknar är extra innehåll. Deezer och Spotify har istället motsatta problemet med förmycket innehåll i form av spellistor och då det blir svårt att navigera sig genom produkten.

Varför Google Music

Google musik är för personer som vet vad man vill lyssna på och vill göra det lätt. En enkel plattform som är lätt att nå via webben. Tjänsten erbjuder ett bra utbud av musik och radio. Den som får tjänsten att sticka ut ifrån mängden är hur väll integrerad den är med Googles andra tjänster vilket gör den mindre krånglig än t.ex. Deezer, Spotify eller Tidal. Sist så har Google som Apple andra produkter vilket kan leder till att de har mer pengar att röra sig med i framtiden.